Ικανοποίηση της ΠΟΣΥΠ για τις θέσεις Υποδιευθυντών στις ΣΑΕΚ

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024

diek11

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) εκφράζει την ικανοποίηση του για την ισότιμη συμπερίληψη των διοικητικών υπαλλήλων στις θέσεις των Υποδιευθυντών στις Σ.Α.Ε.Κ. (ΔΙΕΚ) καθώς και για την νομοτεχνική βελτίωση του σχετικού άρθρου (άρθρο 33) του νομοσχεδίου του ΥΠΑΙΘΑ ¨Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης¨, το οποίο υπερψηφίστηκε από την Βουλή!

Έτσι σύμφωνα με την νομοτεχνική αυτή βελτίωση που προβλέπει ότι ¨ο Υποδιευθυντής πρέπει να έχει τουλάχιστον τετραετή (4) διοικητική εμπειρία ή εκπαιδευτική υπηρεσία στην επαγγελματική εκπαίδευση ή κατάρτιση, ….¨, διασφαλίζεται η ισότιμη συμμετοχή και των διοικητικών υπαλλήλων στην διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των Υποδιευθυντών στις Σ.Α.Ε.Κ. (ΔΙΕΚ).

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της ΠΟΣΥΠ και του κλάδου μας, που είχε εκφραστεί πολλάκις τόσο με έγγραφα, όσο και με δια ζώσης παρεμβάσεις στην Πολιτική Ηγεσία, αλλά και με την θεσμική τοποθέτηση της ΠΟΣΥΠ, δια του Προέδρου της, ενώπιον της Βουλής, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, δύο φορές μάλιστα (το 2020 και στις 15/01/2024)!

Έτσι μετά το ν. 4763/2020 με τον οποίο συμπεριελήφθησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στις θέσεις των Διευθυντών ΔΙΕΚ, σήμερα, 3 χρόνια μετά, στο νέο νόμο ¨Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης¨, συμπεριελήφθησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι και στις θέσεις των Υποδιευθυντών ΣΑΕΚ (ΔΙΕΚ), δίνοντας τέλος σε μία κατάφορη αδικία του κλάδου μας και των στελεχών της διοίκησης που επί χρόνια στηρίζουν τις δομές της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η ΠΟΣΥΠ στηρίζοντας έμπρακτα τα Δημόσια ΙΕΚ και έχοντας την ειλικρινή συνεργασία και στήριξη του Γ. Γραμματέα κ. Βούτσινο, ώστε να στελεχωθούν, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε, το 2023, να δημιουργηθούν 382 νέες κενές οργανικές θέσεις διοικητικών υπαλλήλων στα ΔΙΕΚ όλης της χώρας, για την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμισή τους.

Η ΠΟΣΥΠ συνεχίζει να διεκδικεί δυναμικά και θεσμικά τα εύλογα και δίκαια αιτήματα του κλάδου μας, αξιώνοντας όρους ισότητας και ισονομίας για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ, όπως η ισότιμη συμμετοχή μας και στις θέσεις των Οργανωτικών Συντονιστών στα Κέντρα Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης - Κ.Ε.Ε.Κ.(άρθρο 40Η) και αναδεικνύοντας την αξία και την σημασία του διοικητικού έργου στο σύνολο της εκπαίδευσης και των δομών της!

                                                                                                           Για το Δ.Σ.
                                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                     ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ    

 

Εμφανίσεις: 150