Αίτημα άμεσης συνάντησης με τον Υπουργό

Εκτύπωση
Κατηγορία: Δελτία Τύπου Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024

ktiriakes ypodomes athinon

κ. Υπουργέ,

Μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες της ¨ Ένωσης Εργαζομένων Υπουργείου Παιδείας- ΕΝΕΡΥΠ¨ (μέλος της ΠΟΣΥΠ) και των υπαλλήλων των Υπηρεσιών Εκπαίδευσης της Δ΄ Αθήνας (Αθμια, Β/θμια & ΚΕΔΑΣΥ), τόσο για τα τεράστια κτηριολογικά προβλήματα, όσο και για την συστέγαση τους με νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στο οποίο ενίοτε πέφτει και κανένας πυροβολισμός, όπως προχθές το βράδυ, σας καλούμε αφενός να αναλάβετε τις ευθύνες σας ως Υπουργός Παιδείας έναντι των 200 εργαζομένων του Υπουργείου σας, των εκπαιδευτικών, των μαθητών ΑΜΕΑ και των πολιτών που καθημερινά είτε εργάζονται, είτε επισκέπτονται τις παραπάνω Υπηρεσίες της Εκπαίδευσης και αφετέρου να ορίσετε άμεση συνάντηση με την ΠΟΣΥΠ, ώστε να βρεθεί κατά προτεραιότητα οριστική λύση στο σοβαρό και επιδεινούμενο αυτό πρόβλημα, με την μεταστέγαση των Υπηρεσιών.

Εξυπακούεται, ότι τις ίδιες ευθύνες οφείλει να αναλάβει και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος πρέπει να παραβρεθεί στην συνάντηση, διότι στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, από το 2002 «κουμάντο» στα πάγια και λειτουργικά τους έξοδα κάνουν οι αιρετές Περιφέρειες, εξαιτίας της απροθυμίας ή της ανικανότητας όλων των προκατόχων σας, Υπουργών Παιδείας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της ΠΟΣΥΠ, να ασχοληθούν και να επιλύσουν αυτή την μοναδική παραδοξότητα σε όλο το Δημόσιο, δηλαδή οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να εξαρτώνται στην λειτουργία τους, στα μισθώματα τους, στις προμήθειες τους, στις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων τους, από τις αιρετές Περιφέρειες. Μία παραδοξότητα η οποία όμως αποτελεί δομικό πρόβλημα στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των 116 Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την χώρα, αλλά και των λοιπών δομών μας, όπως τα ΚΕΔΑΣΥ, κ.ά..

Ευελπιστούμε ότι στην συζήτηση αυτή θα μας ενημερώσετε σχετικά για τις ενέργειες σας, ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα και να μεταφερθούν, με διάταξη νόμου, οι πάσης φύσεως δαπάνες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, από τις αιρετές Περιφέρειες, επιτέλους στο Υπουργείο Παιδείας.

Βέβαια, αυτό το αίτημα της άμεσης συνάντησης μας, με θέμα την λειτουργία και την μεταστέγαση των Υπηρεσιών της Δ΄ Αθήνας, είναι το απολύτως επείγον, διότι άμεσα πάλι θα πρέπει να συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, για τα οποία αν και έχετε αναλυτικά ενημερωθεί από την Ομοσπονδία μας, εδώ και 8 μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων σας, ούτε ακροθιγώς δεν σας έχουν απασχολήσει, ούτε εσάς αλλά ούτε και κανέναν άλλο από την Πολιτική ή Υπηρεσιακή Ηγεσία του Υπουργείου μας. Σε κάθε περίπτωση, η έως τώρα διάθεση της ΠΟΣΥΠ για συζήτηση και συνεννόηση, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία της.

                                                                   Για το Δ.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Ο ΑΝ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                

            ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                              ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εμφανίσεις: 29